marți, 20 aprilie 2010

Bunica sau Ortodoxia - care e imperfecta?

PREMIZA:
"Stii, cand eram mica, bunica-mea, crestina pana in maduva oaselor, ma batea cand faceam ceva ce nu-i convenea si imi zicea ca-i mai blanda bataia ei decat cea de la doamne-doamne. Ma injura si ma blestema pana se invinetea , dar apoi mergea pioasa la biserica si se ruga 3-4 ore, facea 50 de matanii, bea ceva apa sfintita si gata! Era absolvita de pacate. Dar ea, in randul babelor ei era o bunica model."


IPOTEZE
1.bunica e ortodoxa practicanta(biserica ,rugaciuni,matanii,etc.)
2.bunica ma batea,ma blestema,certa

din 1 si 2 =>deduci

CONCLUZIA :
3. ORTODOXIA e rea ( ?)



pai...ce la ce raportezi? bunica la ortodoxie sau ortodoxia la bunica

care e etalonul ? bunica (om imperfect) sau ortodoxia (cuvantul lui Dumnezeu)

se pare ca tu ai luat ca etalon pe bunica (om imperfect) si ai tras concluzia asupra elementului perfect(cuvantul lui Dumnezeu) ca e imperfect

adica spui ca daca cineva imperfect(bunica) asculta si face ceva perfect(ORTODOXIA)=> omul imperfect devine perfect tocmai ca asculta si urmeaza elementul perfect(ortodoxia) DAR pentru ca bunica(om imperfect) era imperfecta in continuare => ca ortodoxia E IMPERFECTA ???

DACA de exemplu ,
un MODEL feminin pozeaza(nu nud ! :) ) pentru o clasa de desenatori si un desenator face o imagine hidoasa a femeii => dupa logica ta (ortodoxia cu bunica) inseamna ca MODELUL era HIDOS pentru ca desenatorul a desenat o hidosenie ???atat l-a dus capul si mana greseala e la desenator ,nu la model

=>greseala era la bunica care a "desenat" o ORTODOXIE hidoasa din vina ei proprie ,nu a MODELULUI ORTODOXIEI.

CONCLUZIA CORECTA:

ORTODOXIA E PERFECTA .(bunica e imperfecta si ARE CA SCOP PERFECTIUNEA pe care nu o are )

Un comentariu:

  1. Ai si vreun argument ca Ortodoxia este "perfecta"? Altul, desigur, decat ca "a pastrat intacta Sfanta Traditie si invatatura Sfintilor Parinti..."

    RăspundețiȘtergere

JUR CA CE VOI SPUNE E ADEVARUL ,ASA SA-MI AJUTE DUMNEZEU: