vineri, 30 aprilie 2010

Inexistenta lui Zeus sau Zanei Zanelor=Inexistenta lui Dumnezeu ?

Un argument ILOGIC(si foarte comic)care e foarte folosit de ateii care se cred "logici" :

1.NU EXISTA: Mos Craciun,Alba ca Zapada,Inorogul Roz, Omul Paianjen,Spaghetti Monster ,Zeus,Thor deci :

Concluzie:
-> NU EXISTA DUMNEZEU !

dar ,ei nu realizeaza ca :

premiza 1. ) vine in sprijinul credinciosilor nu in sprijinul lor=>

=personajele fantastice (pozitive) nu sunt altceva decat reprezentarile unor insusiri singulare ale lui Dumnezeu(NEVAZUT) plasate in diverse personaje VAZUTE,PERCEPUTE cu simturile trupesti=>

adica au un TRUP VAZUT ( inteles de toti oamenii chiar si de copiii mici ) caruia i se adauga INSUSIRI SUPRAOMENESTI (de obicei o singura insusire principala : fie bunatate ,fie eroism,fie dreptate ,etc.) .

INSUSIRILE SUPRAOMENESTI cu care sunt inzestrate PERSONAJELE fantastice nu sunt altceva decat o dorinta a omului de a-l aduce pe Dumnezeul inconoscibil aproape de el ,in aceasta lume vazuta , de a-L vedea cu ochii trupesti si a-L pipai ...aceste personaje exprima dorinta omului de a vedea cu simturile trupesti pe Dumnezeu...pe care si-L reprezinta in suflet dar il vrea si pentru simturi vrea sa-L pipaie =>

si oare cum poate sa-L pipaie ,sa-L faca real si pentru simturi decat prin atribuirea INSUSIRILOR SALE unor PERSONAJE VAZUTE=>ASTFEL APAR TOATE PERSONAJELE pe care le pomenesc ateii ,dar ei nu stiu ca le folosesc impotriva propriei lor demonstratii :) si in sprijinul credintei in DUMNEZEU.

=>or sa comenteze ateii :dar inorogi nu exista ! pai exista cai carora li se adauga "cornul" stilizat (prezent la alte specii :rinocer,vaca , cerb,etc.)
dar Omul Paianjan nu exista ! exista om si exista paianjen ->IATA APARE COMBINATIA FANTASTICA PRIN UNIREA A 2 SAU MAI MULTE ELEMENTE FIRESTI DIN LUMEA NOASTRA vazuta. :)
=dar dragoni cu 7 capete nu exista ! exista diverse soparle ,varani care sunt "marite" la proportii gigantice si apoi dotate cu multe ,multe capete...acum nu mai conteaza cate ,caci daca oricine intelege si a vazut un singur cap de animal sau de om n-are nici o problema sa mai adauge si 1000 de capete...

dar personajele NEGATIVE? ZMEI ,VRAJITOARE ,ZEI RAI ? oare pe cine reprezinta aceste personaje cu aspect respingator si insusiri negative ? :)

CONCLUZIE :
->personajele fantastice pozitive INTARESC SI RECONFIRMA ,IDEEA DE DUMNEZEU din sufletul omului ,dorinta omului de a pipai pe Cel Nepipaibil ! si ghici ,ce? Dumnezeu s-a facut pipaibil pentru tot omul prin PERSONAJUL REAL ISTORIC IISUS HRISTOS, DUMNEZEU ADEVARAT CARE SI-A IMPROPRIAT TRUP UMAN VAZUT...si are in Sine Toate calitatile la superlativ nu doar niste calitati singulare pe care omul le "zugravea" in diversele personaje fantastice pozitive pe care le inventa!
__________________

5 comentarii:

  1. Excelent articol, felicitari!
    In legatura cu "concluzia", mi-a venit subit ideea: oare crestinii nu fac exact acelasi lucru cu Iisus (beneficiind, in plus, de credibilitatea unui personaj real si nu imaginar)?!

    RăspundețiȘtergere
  2. :) e...nu cred ca ti-a venit ideea chiar asa de "subit" :) o aveai si cand "ne conversam" mai inainte...

    RăspundețiȘtergere
  3. Faptul ca omul contempla lumea din jur si realizeaza ca paianjenul e un bun catarator si girafa are cel mai lung gat nu inseamna ca exista initial un animal cu gat lung si bun catarator. Inseamna ca omul constientizeaza anumite trasaturi la diverse animale care, in functie de nevoi, clima, etc au evoluat diferit, fiecare exceland la ceva, pentru a supravietui. Nu inseamna ca este ceva/cineva ce ar avea toate aceste calitati la un loc, insa oamenii isi pot imagina oricand ca exista asa ceva, la fel cum isi pot imagina si zana sau girafa cu picioare de paianjen. Atributele sunt vazute din natura, sunt rezultatele contemplarii diversitatii animalelor.

    Greu cu logica... te contrazici mereu... deci oamenii pot inventa personaje supraomenesti dandu-le diferite atribute (zana= om-fluture, omul paianjen), dar nu ei l-au inventat pe dumnezeu... de aia exista atatea lucruri in comun la culte care nu s-au intalnit...

    RăspundețiȘtergere
  4. @BlindGirl :

    =>Dumnezeu e un concept care nu se intalneste IN NATURA MATERIALA ...e un concept spiritual 100% care nu avea cum sa fie gandit de un animal care nu stie decat despre mancare,imperechere ,lupta pt teritoriu...

    =>stii care e diferenta esentiala intre crestinism si toate celelalte religii ? dupa diferenta aceea poti sa-ti dai seama daca a fost "inventata " de om sau data de Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere

JUR CA CE VOI SPUNE E ADEVARUL ,ASA SA-MI AJUTE DUMNEZEU: